Cold Brew

Cold Brew

Cold Brew, een allemans vriend ookwel bekend als ijsthee. In tegenstelling tot ijsthee, is cold brew met koud of kouder water bereid.

Wel de overheerlijke geuren, kleuren en smaken, en voordelen van de eigenschappen van thee en kruidenblends. Zonder toevoegingen, zoals E-nummers en zoetstoffen. Maar eerlijk, puur natuur en lekker verfrissend!

Doordat, de thee met lagere temperaturen bereid wordt geeft het op andere manier de aroma's en smaken af. Hoe warmer het water, des te sneller de ingrediënten essentiële geur, kleur en smaakstoffen af kunnen geven. Daarentegen, wanneer er met lagere temperaturen gewerkt wordt, duurt het langer alvorens de ingrediënten de essentiële geur, kleur en smaakstoffen af kunnen geven.   

Afhankelijk van de temperatuur, en de verhouding thee en water varieert het brew proces ongeveer 6 tot 12 uur. Ga ervan uit dat hoe hoger de verhouding thee of kruidenblend ten opzichte van water, des te sterker de cold brew zal worden. 

Bij gebruik van de Baron's Tea Bottle, kun je uitgaan van minimaal 2,5 gram per serving. Je kunt hiermee variëren, om jouw ideale sterkte te ontdekken. 

Bereiding
* 30° Celsius
De eerste optie om cold brew te bereiden is met ongeveer 30° Celsius water en dit vervolgens af laten koelen. Waarna, het in de koeling verder af kan koelen en z'n aroma's verder af kan geven. 
Tip: Door ±30° Celsius water te gebruiken, versnel je het brew proces. 

* Koud water 
De tweede optie om cold brew te bereiden met is koud water. Deze manier van cold brew maken duurt langer, aangezien de ingrediënten onder langere temperaturen langer nodig hebben om geur, kleur en smaak af te geven. 
Tip: Bereid dit 's avonds voor en zet het vervolgens in de koeling, om de volgende dag er van te kunnen genieten. 

Uiteraard, kan de cold brew geserveerd worden naar wens, met of zonder ijs. En,  andere kleurrijke toevoegingen, zoals garnering. 

Back to blog

Uitgelichte Collectie