De voordelen van het drinken van thee

De voordelen van het drinken van thee

Een ieder heeft z’n eigen redenen voor het drinken van thee. Of, dit cold brew (ijsthee) of hot brew is, vele geuren, kleuren en smaken die er zijn om overvloedig van te genieten. Hieronder, worden een aantal voordelen beschreven voor het drinken van biologische thee.

Biologisch
Biologische thee is afkomstig van plantages en tuinen waar gewerkt wordt volgens de biologische principes. In het kort, hier wordt alleen op een natuurlijke manier, zonder toevoegingen of gebruik van onkruid- en ongedierte bestrijders gewerkt. Het gehele productieproces is in samenwerking en in harmonie met mens en natuur.

Vele geuren, kleuren en smaken
Er zijn oneindig veel verschillende theesoorten en blends van thee en fruit en of kruiden te vinden. Voor ieder wat wils en voor elke omstandigheid.

Antioxidanten
Het met regelmaat drinken van thee kan vele voordelen hebben. Zo bevatten de meeste theesoorten catechines, een polyfenol, een krachtige antioxidant. Een van de krachtigste antioxidanten die thee rijk is, is EGCG - Epigallocatechinegallaat. Antioxidanten zijn stoffen die de cellen kunnen helpen met de bescherming tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn toxines die bijvoorbeeld door stress, of blootstelling aan verontreiniging geproduceerd kunnen worden. Hoewel, vrije radicalen niet vermeden kunnen worden, kunnen voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten wel effecten verminderen.

Immuunsysteem
Thee is rijk aan antioxidanten die bevorderend kunnen werken voor het immuunsysteem. Het drinken van thee gaat dus verder dan alleen de heerlijke smaak. Stress verminderend Door de essentiële voedingsstoffen in thee heeft het een kalmerende werking op je innerlijke systeem. Wanneer je te lang in stressvolle situaties of met stress in je lichaam rondloopt, kan dit resulteren in gezondheidsproblemen. Het drinken van thee is dus een heerlijke en goede manier om tot rust te komen, of de rust in je innerlijke systeem te laten wederkeren.

Bewust gezond
Het dagelijks drinken van thee en of kruidenmengsels kan je helpen om doelen te bereiken. Of, dit nu betrekking heeft op afvallen, meer vocht inname, of de inname van essentiële voedingsstoffen. Thee bevat van nature niet of nauwelijks calorieën, tenzij er handmatig toevoegingen gedaan worden.

Sociaal
Het drinken van thee is al duizenden jaren een sociaal begrip in het Oosten. Traditioneel wordt er de tijd voor genomen om gezamenlijk te genieten van de thee en elkaars gezelschap. Welke theesoort er gedronken wordt, er is altijd veel om over te praten en met elkaar te delen.

Het drinken van thee heeft vele voordelen voor de gezondheid, en welzijn op mentaal, fysiek en sociaal vlak. Ervaar zelf de magie met de selectie biologische thee van Baron d’Amour. Wat is jouw favoriet?!

Terug naar blog