Wat is thee?

Wat is thee?

Thee een van de meest gedronken dranken in de wereld, een echte allemansvriend!

Camellia Sinensis, is een groene struik uit tropische klimaten. Die op een hoogte van 700 tot 2.000 meter boven het zeeniveau groeit. Hoewel, de struik ook witte bloemen produceert, worden de bladeren en scheuten gebruik voor het maken van thee. Ondanks, het feit dat the Camellia Sinensis meer dan honderd jaar oud kan worden. Is het oogsten van jonge struiken gemakkelijker. Nadat de bladeren en scheuten geoogst zijn worden deze gedroogd en opgerold.

Elke regio waar thee geproduceerd wordt heeft z’n eigen kenmerken. Zo staat Japan bekend om z’n groene thee, Sri Lanka om zwarte thee en China om witte en pu-erh thee. De herkomst van de thee is van grote invloed op de smaak en aroma’s. Bovendien, hebben de hoogte, grondsoort en leeftijd van de theeplant ook een grote invloed op de kwaliteit en smaak van de thee.

Welke thee je ook kiest, het is belangrijk om te weten waar en hoe deze verbouwd worden. Zodat, de hoogste standaarden van smaak, kwaliteit en duurzaam verbouwen gewaarborgd blijven.

De biologische producten Baron d’Amour zijn gecreëerd in harmonie met mens & natuur. De essentiële voedingsstoffen verrijken de mens, terwijl er op een gegoede manier wordt geteeld en geoogst. Bovendien, wordt er bij Baron d’Amour gewerkt op een milieuvriendelijke manier. En, is de filosofie van Baron d’Amour om met verse ingrediënten en rijke smaken te werken.

Back to blog