Baron's Herbal Guide

The Baron's Herbal Guide

The Baron’s Herbal Guide

De Baron’s Herbal Guide is een samenstelling van natuurlijke kruiden en bessen, die allen essentiële voedingsstoffen bezitten die ons lichaam verreiken. De meeste van deze voedingsbronnen zijn onderdeel van de Baron’s Herbal Blends, maar zijn ook onderdeel van het dagelijkse voedingspatroon. Allen worden gebruikt met het oog op de innerlijke kwaliteiten, die ons verreiken, sterken en helen.

Anijs
Anijszaad is zeer rijk aan vitamine B en mineralen zoals calcium, ijzer, kalium, koper, magnesium en zink. Bovendien, draagt anijszaad bij aan de spijsvertering, en is een natuurlijk hulpmiddel bij maag- of menstruatiepijn.

Bramen bladeren
Bramen bladeren hebben een reinigende werking, en stimuleren de nier- en leverfunctie. Waardoor, afvalstoffen uit de bloedbaan en lymfevaten worden afgevoerd. Bramen bladeren zijn rijk aan antioxidanten, vitamine C & E en selenium.

Brandnetel bladeren
Brandnetel barst van de goede voedingsstoffen, zoals vitaminen en mineralen. Brandnetel is zeer geschikt voor het afvoeren van afvalstoffen en werkt bloedzuiverend. Daarnaast, draagt het bij aan de opname van ijzer en aanmaak van rode bloedlichaampjes. Bovendien, stimuleert het een goede spijsvertering. En, zijn de voedingstoffen zeer goed voor huid, haar en botten.

Chili
Chili pepers zitten boordevol vitamine C. Ook, hebben chili pepers een pijnstillende werking en dragen bij aan de weerstand. Bovendien, bevatten chili pepers capsaïcine dat een antibacteriële werking heeft en maakt het lichaam minder vatbaar voor infecties.

Citroengras
Citroengras is bijzonder rijk aan antioxidanten en etherische olien. Bovendien, heeft citroengras een antibacteriële en ontstekingsremmende werking. Waardoor, het
in verschillende culturen wordt gebruikt voor allerlei medische doeleinden, onder andere tegen infecties, maag- en darmproblemen.

Citroen Melisse
Citroenmelisse bevat antioxidanten, die bij dragen aan sterke en gezonde cellen en weefsel. Daarnaast, werkt het stimulerend voor de concentratie en ontspannend voor de gemoedstoestand en nachtrust.

Frambozen bladeren
Frambozen bladeren bevatten vitamine C, minderalen en looistoffen. De frambozenbladeren worden van oudsher gebruikt voor zwangere vrouwen, dit ter stimulatie van de spieren in onderbuik en bekken. Daarnaast, heeft het een helende werking bij onder andere mond zweertjes en bloedend tandvlees.

Gember
De krachtige smaak van gember is afkomstig uit de meest actieve stof gingerol. Deze stof heeft een ontstekingsremmende werking, waardoor dit veel gebruikt wordt bij ontstekingen of andere aandoeningen, zoals griep en verkoudheid. Daarnaast, heeft gember een kalmerende werking voor maag en darmen en helpt het bij hoofdpijn en migraine. Bovendien, draagt gember bij aan het verlagen van cholesterol in het bloed en het optimaliseren van voedingsstoffen.

Goji bessen
Goji bessen zijn rijk aan antioxidanten, vitamine C, vezels, en mineralen zoals calcium en ijzer. Dit draagt bij aan het behoud van sterke botten en tanden, maar ook voor de werking van spieren en zenuwen.

Hibiscus
Hibiscus is zeer rijk aan krachtige antioxidanten, die vrije radicalen tegen gaan en schadelijk zijn voor lichaamscellen. Daarnaast, draagt het bij om op een natuurlijke manier de bloeddruk en bloedwaardes te verlagen. Bovendien, stimuleert het een gezonde werking van de lever.

Kaneel
Kaneel staat bekend om het hoge gehalte antioxidanten, die het lichaam beschermen tegen bacteriën en infecties. Ook, draagt het bij aan het herstel van beschadigde cellen, doordat enzymen worden geactiveerd die dit proces stimuleren. Daarnaast, bevorderd kaneel onder andere de concentratie, het immuunsysteem en de vitaliteit.

Kardemom
Kardemom stimuleert de bloedcirculatie en is daardoor heilzaam voor je spieren. De specerij is weldadig voor je maag en tegen misselijkheid en bovendien goed voor de spijsvertering. Deze specerij werkt goed tegen een slechte adem.

Karwij
Karwijzaad is zeer rijk aan vitaminen, mineralen en gezonde vetten. Deze zaadjes helpen het spijsverteringsproces, en de natuurlijke werking van het darmkanaal. Bovendien, is het zeer werkzaam bij een opgeblazen/ vol gevoel en darmkrampen.

Kurkuma
Kurkuma is een krachtige antioxidant, die bijdraagt aan de bescherming van cellen en weefsel. Daarnaast, stimuleert het de werking van de lever en een goede spijsvertering. Bovendien, werkt het bloed verdunnend en cholesterol verlagend en helpt het om bloedklonteringen te voorkomen. 

Kruidnagel
Kruidnagel stimuleert de spijsvertering, kalmeert de maag en helpt bij verschillende maagdarmklachten. Met name de oliebestanddelen in kruidnagel werken pijnstillend en ontstekingsremmend en hebben antimicrobiële activiteit tegen virussen, bacteriën, schimmels en parasieten.

Munt
Munt is rijk aan antioxidanten, vitamines A, C, D & E, kalium, magnesium en ijzer. Munt heeft een antibacteriële en ontstekingsremmende werking op het lichaam. Daarnaast, draagt het bij aan een gezonde bloedsomloop en werking van het hart en vaten. Bovendien, stimuleert het de afgifte van serotonine aan de hersenen, wat resulteert in een ontspannend effect. 

Rozenblaadjes
Rozenblaadjes zijn rijk aan vitamines, antioxidanten en mineralen. Door de gezonde eigenschappen draagt het bij aan het immuunsysteem, spijsvertering en werkt het als een natuurlijke pijnstiller. Bovendien, stimuleert het de levensenergie Qi en versterkt het de bloedcirculatie.

Rozenbottel
Rozenbottels kent een overvloed aan verschillende vitamines & mineralen en biotine. Hierdoor, heeft het een stimulerende werking voor gezonde huid en weerstand. Bovendien, heeft het een ontstekingsremmende werking. En, draagt het bij aan de afvoeren van afvalstoffen. 

Venkel
Venkel en venkelzaadjes zijn rijk aan antioxidanten, vitamine C en kalium. Ze hebben een reinigend en vocht afdrijvend vermogen, waardoor afvalstoffen goed kunnen worden afgevoerd. Bovendien, dragen ze bij aan een goede bloedsomloop en bloedruk. Ook, stimuleert het een goede spijsvertering. 

Verbena bladeren
Verbena bladeren is een kruid dat ontspannend en versterkend werk, waardoor het onder andere bijdraagt aan een sterk immuunsysteem en zenuwstelsel. Het bevat onder andere een hoge concentratie aan ijzer en vitamine C.

Zoethout
Zoethout wordt in de Ayurvedische leer gebruikt bij kruidenmixen, om de gezamenlijke werking te versterken. Daarnaast, is zoethout bekend om de werking bij keelpijn en verkoudheid. Bovendien, heeft het een rustgevende werking voor de maag. En, op de (over)productie van cortisol, waardoor het lichaam hier beter mee op kan gaan.

Zwarte Peper
Zwarte peper en het actieve bestanddeel piperine lijken een krachtige werking te hebben als antioxidant en ontstekingsremmer. Volgens onderzoeken zou zwarte peper kunnen bijdragen aan betere cholesterolniveaus, aan beheersing van de bloedsuikerspiegel en aan de hersen- en darmgezondheid.

Terug naar blog